O nama

Preduzeće “ŠU-MA Plast” d.o.o. je osnovano 1989. godine domaćim i stranim ulagačkim kapitalom. Sjedište preduzeća se nalazi u Bijeljini u sjevero-istočnom dijelu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. To je jedno od najvećih i najstarijih preduzeća na Balkanu koje se bavi proizvodnjom PVC stolarije. Od svojih prvih dana osnovno opredjeljenje i ključ poslovne politike vlasnika preduzeća je bila upotreba savremenih materijala i tehnologija da bi se dobio proizvod koji svojim kvalitetom na istom nivou kao i proizvodi zapadno-evropskog tržišta. Potvrda kvaliteta naših proizvoda je izvoz na tržišta  Švajcarske, Austrije, Njemačke, Švedske, Holandije, Belgije, Francuske, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

PVC stolarija koju proizvodi "ŠU-MA Plast" je od najkvalitetnijih repromaterijala od renomiranih svjetskih proizvođača, kako profila tako i okova i termoizolacionog stakla. 
 
Proizvodni program čine:
1. prozori
2. balkonska vrata
3. ulazna vrata (više od 60 različitih tipova)
4. klizna vrata
5. zglobna vrata
6. sekciona garažna vrata (kućna i industrijska)
7. roletne od aluminijuma i PVC-a (sa mehaničkim i elektro-podizačima)
8. insekt mreže (rolo i fiksne)
9. prozorske klupice i okapnice
10. kapci.
 
Naši proizvodi se testiraju svake godine u njemačkimm Institutima i posjeduju sertifikat kvaliteta koji zadovoljava RAL i ISO standarde.

Od marta 2007. godine naše prozore proizvodimo od profila novog proizvođača, njemačke firme Aluplast GmbH Kunststoffprofile od vrhunskog PVC profila ALUPLAST IDEAL 4000 (5-komorni sistem sa 2 dihtunga) i 5000 (5-komorni sistem sa 3 dihtunga). Profil je petokomorni sa dva i sa tri dihtunga i kao takav izvanredno se pokazao kao toplotni i zvučni izolator. 
Odlučili smo se na osnovu detaljne analize tržišta za koncept :"ŠU-MA Plast stolarija, stolarija dostupna svima!". Sa novim profilom otvaramo novu stranicu i postavljamo nove standarde na tržištu.  
Osnovna boja profila je bijela, ali se po želji kupca profil može presvući najkvalitetnijim folijama u bojama po RAL katalogu.   U okviru našeg proizvodnog kompleksa imamo i sopstvenu liniju za proizvodnju termoizolacionog stakla.  
Okov koji se ugrađuje u naše proizvode je renomiranog proizvođača MACO serija MULTI-TREND. Otvaranje naših prozora i vrata je standardno obrtno+kip, ali takođe radimo i klizna i zglobna (harmonika) otvaranja.
 
Naš proizvodni pogon je površine preko 8000 m2 u kome radi oko 100 visoko kvalitetnih i kvalifikovanih radnika na najsavremenijim mašinama. Dnevno iz naših pogona može da izađe između 100 i 120 prozora i vrata svih dimenzija i oblika. Proizvodni proces zaokružuju i odjeljenje za ispitivanje tržišta i odjeljenje za IT (Informacione Tehnologije). Naše prostorije se opremljene najnovijom računarskom opremom koja je povezana i visoko kvalitetnu i efikasnu informatičku mrežu. Najveći dio software-a koji koristimo je djelo naših programera. Formirali smo i odjeljenje za ispitivanje i analizu tržišta koje prati dešavanja na domaćem i inostranim tržištima stolarije, uopšte. Proizvodni kapaciteti našeg pogona mogu zadovoljiti sve od individualnih stambenih objekata, poslovnih prostora, tržnih centara pa do velikih stambenih objekata. Ekipe za montažu su primjer profesionalnog i timskog rada.
Osim prodajnog salona u Bijeljini preduzeće "ŠU-MA Plast"d.o.o. ima poslovne jedinice u Banja Luci i Tuzli, a menadžere prodaje u Brčkom, Modriči, Doboju, Derventi, Sarajevu, Zenici, Trebinju, Prijedoru, Gackom, Gradišci, Prnjavoru, Sremskoj Mitrovici, Šapcu. U okviru sistema “ŠU-MA Plast”d.o.o. posluju i preduzeća “ŠU-MA Plast NS” d.o.o. u Novom Sadu, “ŠU-MA Doors BG“ d.o.o. u Beogradu i “ŠU-MA Plast PG” d.o.o. u Podgorici i PJ “ŠU-MA Plast NS - Loznica” u Loznici. 
Naše preduzeće djeluje u pravcu širenja poslovne aktivnosti i na regione u kojim do sada ili smo malo ili nismo poslovali, potencijal u ljudskim i tehničkim resursima nam to omogućava, radimo kvalitetno i za nas nema ograničenja u kvantitetu.
 
U septembru 2003. godine osnovali smo preduzeće “ŠU-MA Doors” d.o.o. koje se bavi proizvodnjom i prodajom i ugradnjom sekcionih garažnih vrata. 
Sekciona garažna vrata proizvodimo u dvije varijante:
            -  kućna garažna vrata
a) mehanička
b) garažna vrata sa elektro-motorom
            - industrijska garažna vrata
a) mehanička
b) garažna vrata sa elektro-motorom
 
Za prvih godinu dana rada proizveli smo i isporučili 1500 komada garažnih vrata. Kapacitet proizvodnje je cca 200 komada mjesečno, a sa proširenjem proizvodnog pogona u 2006. godini popeo se na 350 komada mjesečno. Trenutno garažna vrata prodajemo na području Bosne i Hercegovine, Republike Srbije, Republike Austrije, Republike Švajcarske i Republike Hrvatske.
 
U januaru 2005. godine pokrenuli smo i liniju za proizvodnju aluminijumske stolarije i fasada (strukturalnih, polustrukturalnih, kontinualnih i alu-bond fasada).
Aluminijumsku stolariju proizvodimo proizvodimo od profila renomiranog grčkog proizvođača “ALUMIL”. Sitemi koje koristimo su:
1. M940 hladni sistem
2. M9650 sistem sa termo-prekidom 18 mm
M11000 sistem sa termo-prekidom  24 mm
 
Staklene viseće samonosive fasade proizvodimo takođe od profila grčkog prtoizvođača “ALUMIL”. Sistemi koje koristimo su:
1. za kontinualne fasade M1 Solar Standard
2. za polustrukturalne fasade M3 Solar Semi Structural
 
Od 01.01.2008. godine preduzeće “ŠU-MA Plast” d.o.o. je fuzionisalo preduzeće „ŠU-MA Doors“ d.o.o. i od tada poslujemo kao jedno preduzeće.

02.06.2011 sklopili smo ugovor sa ALUBOND EUROPE d.o.o. o distribuciji i montaži aluminijumskih kompozitni panela sa registrovanim robnim znakom "ALUBOND U.S.A" za teritoriju Republike Srpske.  

"ŠU-MA Plast" d.o.o. je preduzeće koje redovno prati sva događanja na svjetskom tržištu repromaterijala i mašina za proizvodnju PVC stolarije. Kako se mijenjaju i usavršavaju tehnologije tako ih mi prihvatamo i primjenjujemo, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta i usluge koju pružamo našim klijentima. Kvalitet naših proizvoda je evropskog i svjetskog nivoa.

 

Sva prava zadržana. ŠU-MA Plast D.o.o.