Aluminijumski prozori

Aliminijske prozore izradujemo od profila sa ili bez prekinutog termickog mosta, a profili se odlikuju izuzetnom statickom otpornošcu i kvalitetnom površinskom zaštitom. 

Prekinuti termicki most predstavlja profile koji su podijeljeni u dva dijela, a medusobno su spojeni specijalnim materijalom od polamidne smole pojacane staklenim vlaknima. Poliamidna smola izoluje vanjsku od unutrašnje strane profila stvarajuci na taj nacin termicku barijeru.

Prozori su opremljeni kvalitetnim okovom modernog dizajna, koji obezbijeduje besprijekorno funkcionisanje i lakocu u rukovanju. Moguce je otvaranje po vertikalnoj i horizontalnoj osi, kao i izrada lucnih otvora.

Aluminijumski prozori idealno su rješenje za ostakljivanje vecih površina. Cvrstoca materijala i postojanost garant su kvaliteta koja ne zahtjeva posebna održavanja. Kao takvi aluminijumski prozori našli su primjenu u gotovo svim poslovnim prostorima, trgovinama i halama. Kvalitetan Aluminijumski prozor pouzdano štiti od buke i hladnoce, a komorni sistem garantuje prekinuti termicki most koji sa IZO staklom kreira prozor visokokvalitetnih izolacijskih performansi.

Ukoliko želite prozore koje je moguce dobiti u gotovo bilo kojim dimenzijama, modernih, ravnih i glatkih linija u boji po izboru tada je aluminijski prozor rješenje za Vas. Aluminijumska stolarija zbog svoje postojanosti i cvrstoce daje mogucnost izvedbe i kompleksnijih arhitektonskih rješenja, te sve cešce nalazi svoje zasluženo mjesto i u porodicnim kucama .

Pri gradnji je potrebno posvetiti veliku važnost prozorima kao ravnopravnom elementu zvucne i toplotne izolacije. Nepažljivo odabrani prozori mogu smanjiti sve prednosti odabranog sistema zvucne ili toplotne izolacije cijele gradevine.

Sva prava zadržana. ŠU-MA Plast D.o.o.