Pregled proizvoda

PVC prozora, vrata i još mnogo toga. Šta god da tražite - mi imamo sve: ŠU-MA Plast prozori i vrata zadovoljavaju najviša očekivanja i najrazličitije zahtjeve. 

Raznolikost našeg asortimana, Karakterizovane sofisticirane tehnologije, i ​​privlačan dizajn, čini bilo koji zamišljen prozor ili vrata moguć izraditi.

Otkrijte raznolikost ŠU-MA Plast sistema prozora i vrata.

PVC Stolarija

Proizvodnja, prodaja i montaža ALUMINIJUMSKE i PVC stolarije svih vrsta i dimenzija po izuzetno povoljnim cijenama ...

Opširnije...

PVC ulazna vrata

Veoma je važno da PVC ulazna vrata budu proizvedena od odgovarajućih PVC profila za ulazna vrata kako bi ta vrata imala adekvatnu čvrstoću, odavala sigurnost, imala lijep izgled i funkcionisala tokom radnog vijeka. Danas na tržištu možete naići na razne ponuđače koji nude vrata od PVC profila, ali da bi postigli nižu cijenu njihovi proizvodi nemaju odgovarajuće karakteristike. Ako želite imati prava PVC ulazna vrata onda ona moraju biti izrađena od širokog profila štoka koji u sebi ima četvrtasto čelično ojačanje i širokog vratnog krila za PVC vrata. Ukupna vidljiva širina vratnog krila mora biti 120 mm, a vidljiva širina štoka (rama) je 80 mm.

Opširnije...

PVC Prozori

PVC stolarija i proizvodnja PVC prozora

Naši PVC prozori i balkonska vrata Vašem domu daju svjetlost i prozračnost te štite Vaš dom od buke i vjetra. Naravno da nije nevažno na koji su način izrađeni Vaši PVC prozori. Zato mi kod proizvodnje PVC stolarije vodimo brigu i o najsitnijim detaljima. Ovdje ćemo Vam pokušati prezentovati pojedinosti o kojima trebate voditi računa kod kupovine PVC prozora bez obzira da li ćete prozore kupiti kod nas ili kod nekog drugog proizvođača. Sa prozorima iz ŠU-MA Plast programa između svoja četiri zida osjećate se sigurnim, čak i u hladnim danima, zahvaljujući odličnoj toplotnoj izolaciji. Toplota ostaje ondje gdje joj je i mjesto tj. unutar kuće.

Opširnije...

PVC Klizna balkonska vrata

Otklopno-klizna balkonska vrata (PSK mehanizam – Paralel-schiebe-kipp turen)

PVC otklopno-klizna balkonska vrata proizvodimo u varijanti takozvanog poluautomatskog okova za otklopno-klizne sisteme. Kod takve vrste okova kod zatvaranja stijene krilo ne "upadne" u kip položaj samo, već ga je potrebno povući rukom kao kod klasičnih kip sistema kod okretno-nagibnih okova, takođe potrebno rukom vratiti krilo iz kip položaja u zatvoreni položaj i tada zakrenuti ručku. 

Opširnije...

Klupice

PVC Unutrašnje klupice 
Ako tražite atraktivnu alternativu za unutrašnje klupice od drveta, mermera ili iverice onda pogledajte našu paletu PVC unutrašnjih klupica. PVC klupice su veoma otporne na temperaturu, vlagu, sunčevo svjetlo, ogrebotine. Profil je napravljen od više komora i vrlo debelih stijenki.

Opširnije...

Komarnici

Insekt mreža se izrađuje od višeslojno PVC-om obloženog fiberglasa (Fiberglass). Insekt mreža od fiberglasa je idealan materijal za stambene, industrijske i poljoprivredne objekte kao zaštita od muva, komaraca i malih insekata uopšte. Obezbjeđuje maksimalno ventiliranje uz maksimalnu zaštitu. Fiberglas insekt mreža nudi slijedeće pogodnosti:

Opširnije...

Roletne

Aluminijske roletne

Roletne su tradicionalan način zaštite od sunca. Roletne se nalaze spolja ispred prozora, sigurno sprečavaju prodor i najjačih sunčevih zraka, tako da oni ne mogu ni da dođu do samog prozora. Na taj način temperatura u dnevnim i radnim prostorijama ostaje i tokom vrućih ljetnjih dana prijatno svježa. Sa druge strane, tokom hladnih zimskih noći sloj vazduha između spuštenih roletni i prozora djeluje kao dodatni izolacioni sloj.

Opširnije...

Okovi za PVC prozore - protivprovalni okovi za PVC

Okov za PVC stolariju, protivprovalni okov, je vrlo važan detalj na prozoru. Ovakav okov osigurava kvalitetno zatvaranje, provjetravanje, djelomično provjetravanje i štiti od provale ako je pravilno postavljen protivprovalni set okova. Jedan od protivprovalnih detalja na okovu prozora je vrsta "trna" na dijelovima okova koji ulaze u upadnice. Ako su ti trnovi "T" oblika sa pripadajućom upadnicom onda se takav okov smatra protivprovalnim, ali nivo zaštite od provale zavisi o njihovom broju, načinu postavljanja itd. Razlika između obične i protivprovalne upadnice se može vidjeti na ovoj slici.

Opširnije...

ALU Stolarija

Posjedujete novo izgradjeni ili preuređujete objekat? Unaprijediti ljepotu i energetska efikasnost svakog 

Opširnije...

Aluminijumski prozori

Aliminijske prozore izradujemo od profila sa ili bez prekinutog termickog mosta, a profili se odlikuju izuzetnom statickom otpornošcu i kvalitetnom površinskom zaštitom. 

Opširnije...

Aluminijumska vrata

Izrađujemo različite vrste aluminijskih vrata od profila sa ili bez prekinutog termičkog mosta u ostakljenoj ili punoj formi. Ostakljuje se svim tipovima stakla, a kod punih vrata koristi se ispuna od aluminijskog panela. Vrata se odlikuju dugotrajnošću, čuvaju svoj izgled, dihtuju savršeno i otvaraju se i zatvaraju istom lakoćom kao i prvog dana. Postoji širok spektar boja koje vam možemo ponuditi, a čija će površina nakon dugog niza godina ostati optimalno otporna na klimatske uslove, starenje i izbljeđivanje.

Opširnije...

Sekciona Garažna Vrata

ŠU-MA Plast garažna vrata nude udobnost i sigurnost u mnogim verzijama...


 

Opširnije...

Kućna sekciona garažna vrata

Obezbjedite Vašem automobilu najbolje uslove. To postižete ugradnjom naših sekcionih garažnih vrata. Sigurna zaštita od provala, maksimalno iskorištenje prostora i jednostavna ugradnja i upotreba su razlozi zbog kojih su sekciona garažna vrata optimalan izbor. Mogućnost izbora pogonskog mehanizma, vrste i boje panela daju potpunu slobodu u projektovanju i planiranju porodičnog ili objekta poslovne namjene.

Opširnije...

Industrijska sekciona vrata

Industrijska sekciona vrata sa idealna ne samo za garaže nego i za sve prostore gdje se vrši transport, prolaz ili utovar/istovar direktno sa kamiona. Takođe, u kombinaciji sa aluminijumskim panelima sa ispunom od pleksiglasa u potpunosti odgovaraju prostorima koji su namijenjeni radionicama za održavanje vozila, auto-salonima, sajamskim prostorima itd. 

Opširnije...

Fasade

Služe za vanjsko i unutrašnje oblaganje objekata te su najbolja estetska i ekonomska...
 

Opširnije...

Alubond fasade

Aluminijske fasade nastale su zbog kombinacije upotrebe različitih materijala, tehnologije i novih mogućnosti gradnje.  Služe za vanjsko i unutrašnje oblaganje objekata te su najbolja estetska i ekonomska rješenja za novogradnju i adaptaciju objekata. Velike staklene površine i moderan dizajn maksimalno se koriste kao prirodan izvor svjetlosti. Služe za različite prodajne salone i prostore slične namjene.

Opširnije...

Staklene fasade

U savremenom građevinarstvu, staklo zauzima sve veći značaj  kao materijal koji može da zamjeni dosadašnje materijale tj. ciglu, blok, itd... Svojim karakteristikama postiže kompletnu termoizolacionu, akustičnu, solarnu, UV zaštitu što omogućava da se  kompletne zgrade oblažu staklima - staklenim fasadama.
Adekvatan izbor savremenih kvalitetnih stakala usmjeren je na postizanje željenih rezultata ( propustnost svetla, K-vrednost, solarni faktor) kako u samom objektu tako i u spoljašnjem izgledu zgrade (spoljašnja refleksija, boja zgrade, itd..).

Opširnije...

Sva prava zadržana. ŠU-MA Plast D.o.o.