PVC Klizna balkonska vrata

Otklopno-klizna balkonska vrata (PSK mehanizam – Paralel-schiebe-kipp turen)

PVC otklopno-klizna balkonska vrata proizvodimo u varijanti takozvanog poluautomatskog okova za otklopno-klizne sisteme. Kod takve vrste okova kod zatvaranja stijene krilo ne "upadne" u kip položaj samo, već ga je potrebno povući rukom kao kod klasičnih kip sistema kod okretno-nagibnih okova, takođe potrebno rukom vratiti krilo iz kip položaja u zatvoreni položaj i tada zakrenuti ručku. 

Otklopno-klizna balkonska vrata

Moguće je napraviti i dvokrilna otklopno-klizna balkonska vrata kod kojih jedno krilo i kliže u jednu stranu, a drugo krilo se kliže u drugu stranu. Sa svake strane je potreban fiksni element u širini jednog krila. Na taj način se može postići veliki otvor u sredini prostora. Obično se takva vrata koriste za izlaze iz stambenog prostora na velike terase.

PVC otklopno klizne stijene su vrlo pogodne za ugradnju u stambene prostore, za zatvaranje balkona, za izlaze iz zimskih bašti ili kod potrebe provjetravanja ili otvaranja vrlo uskih prostora, zato što zauzimaju vrlo malo korisnog unutrašnjeg prostora kod otvorene pozicije krila.

Naime, točkići sa makazama "izbace" krilo u unutrašnjost prostora do 120 mm tako da nam ostaje odlična iskorištenost prostora za razliku od krila koja se otvaraju normalno (obrtno) u prostor. Treba voditi računa da je kod jednokrilnih oklopno-kliznih balkonskih vrata otvoreni dio uvijek 1/2 ukupne širine stijene, a da je drugi dio fiksan.

Paralelno-klizna balkonska vrata – (HST mehanizam - Hebeschiebe turen)

 

Paralelno-klizna balkonska vrata omogućavaju zatvaranja izuzetno širokih raspona. Maksimalna širina izgradnje do 6 m. Pogodna su za zatvaranje zimskih bašti ili izlaza na veliku terasu.

Presjek podizno klizne stijene

Mogu biti izrađena sa jednim, dva, tri ili četiri krila. Boje mogu biti bijela ili u imitaciji drveta jednostrano ili obostrano.

Sva prava zadržana. ŠU-MA Plast D.o.o.