PVC ulazna vrata

Veoma je važno da PVC ulazna vrata budu proizvedena od odgovarajućih PVC profila za ulazna vrata kako bi ta vrata imala adekvatnu čvrstoću, odavala sigurnost, imala lijep izgled i funkcionisala tokom radnog vijeka. Danas na tržištu možete naići na razne ponuđače koji nude vrata od PVC profila, ali da bi postigli nižu cijenu njihovi proizvodi nemaju odgovarajuće karakteristike. Ako želite imati prava PVC ulazna vrata onda ona moraju biti izrađena od širokog profila štoka koji u sebi ima četvrtasto čelično ojačanje i širokog vratnog krila za PVC vrata. Ukupna vidljiva širina vratnog krila mora biti 120 mm, a vidljiva širina štoka (rama) je 80 mm.

Presjek krila i rama PVC ulaznih vrata 

PVC vrata koja mi proizvodimo imaju posebno ojačanje vara sa PVC spojnicom (moždanikom) i ramu i u krilu koja obezbjeđuje maksimalnu površinu vara. To garantuje da se ulazna vrata neće kriviti (vitoperiti) i da će imati odličnu čvrstoću i stabilnost. Prije varenja profila ubacuje  se u PVC ojačani umetak koji se mehaničkim putem spaja sa metalnim ojačanjem.

Detalj PVC spojnice (moždanika) 

Detalj montirane PVC spojnice u profil

 U donjoj zoni se postavlja aluminijumski prag čija visina omogućuje maksimalno nalijeganje krila, a istovremeno i minimalnu visinu koja obezbjeđeje nesmetan prolazak i komunikaciju.

Detalj aluminijumskog praga za ulazna vrata

Šarke na ulaznim vratima 

Uvijek koristimo 3 šarke za PVC ulazna vrata, koje imaju mogućnost podešavanja u svim smjerovima (po sve tri ose). Ove šarke su renomiranih proizvođača i osiguravaju maksimalnu nosivost i bezbjednost.

Ručka za PVC vrata je masivna sa metalnim oprugama zbog dugotrajnosti, a imamo i veliki izbor rukohvata u slučaju da je ugrađena elektro brava. Kada se ugrađuje elektro brava za otvaranje putem interfona, onda se sa vanjske strane uvijek postavlja fiksni rukohvat.

Ručke za ulazna PVC vrata

Sva prava zadržana. ŠU-MA Plast D.o.o.