PVC Stolarija

Proizvodnja, prodaja i montaža ALUMINIJUMSKE i PVC stolarije svih vrsta i dimenzija po izuzetno povoljnim cijenama.

Udobnost i sigurnost doma je više od jakog krova i čvrstih zidove. Pravi dizajn i instalirani prozori i vrata mogu napraviti veliku razliku u domu, ne samo estetski, već i u izobilju svjetla, cirkulaciji dovoljno zraka, efektivna toplinska i zvučna izolacija i sigurnost. 

PVC ulazna vrata

Veoma je važno da PVC ulazna vrata budu proizvedena od odgovarajućih PVC profila za ulazna vrata kako bi ta vrata imala adekvatnu čvrstoću, odavala sigurnost, imala lijep izgled i funkcionisala tokom radnog vijeka. Danas na tržištu možete naići na razne ponuđače koji nude vrata od PVC profila, ali da bi postigli nižu cijenu njihovi proizvodi nemaju odgovarajuće karakteristike. Ako želite imati prava PVC ulazna vrata onda ona moraju biti izrađena od širokog profila štoka koji u sebi ima četvrtasto čelično ojačanje i širokog vratnog krila za PVC vrata. Ukupna vidljiva širina vratnog krila mora biti 120 mm, a vidljiva širina štoka (rama) je 80 mm.

Opširnije...

PVC Prozori

PVC stolarija i proizvodnja PVC prozora

Naši PVC prozori i balkonska vrata Vašem domu daju svjetlost i prozračnost te štite Vaš dom od buke i vjetra. Naravno da nije nevažno na koji su način izrađeni Vaši PVC prozori. Zato mi kod proizvodnje PVC stolarije vodimo brigu i o najsitnijim detaljima. Ovdje ćemo Vam pokušati prezentovati pojedinosti o kojima trebate voditi računa kod kupovine PVC prozora bez obzira da li ćete prozore kupiti kod nas ili kod nekog drugog proizvođača. Sa prozorima iz ŠU-MA Plast programa između svoja četiri zida osjećate se sigurnim, čak i u hladnim danima, zahvaljujući odličnoj toplotnoj izolaciji. Toplota ostaje ondje gdje joj je i mjesto tj. unutar kuće.

Opširnije...

PVC Klizna balkonska vrata

Otklopno-klizna balkonska vrata (PSK mehanizam – Paralel-schiebe-kipp turen)

PVC otklopno-klizna balkonska vrata proizvodimo u varijanti takozvanog poluautomatskog okova za otklopno-klizne sisteme. Kod takve vrste okova kod zatvaranja stijene krilo ne "upadne" u kip položaj samo, već ga je potrebno povući rukom kao kod klasičnih kip sistema kod okretno-nagibnih okova, takođe potrebno rukom vratiti krilo iz kip položaja u zatvoreni položaj i tada zakrenuti ručku. 

Opširnije...

Klupice

PVC Unutrašnje klupice 
Ako tražite atraktivnu alternativu za unutrašnje klupice od drveta, mermera ili iverice onda pogledajte našu paletu PVC unutrašnjih klupica. PVC klupice su veoma otporne na temperaturu, vlagu, sunčevo svjetlo, ogrebotine. Profil je napravljen od više komora i vrlo debelih stijenki.

Opširnije...

Komarnici

Insekt mreža se izrađuje od višeslojno PVC-om obloženog fiberglasa (Fiberglass). Insekt mreža od fiberglasa je idealan materijal za stambene, industrijske i poljoprivredne objekte kao zaštita od muva, komaraca i malih insekata uopšte. Obezbjeđuje maksimalno ventiliranje uz maksimalnu zaštitu. Fiberglas insekt mreža nudi slijedeće pogodnosti:

Opširnije...

Roletne

Aluminijske roletne

Roletne su tradicionalan način zaštite od sunca. Roletne se nalaze spolja ispred prozora, sigurno sprečavaju prodor i najjačih sunčevih zraka, tako da oni ne mogu ni da dođu do samog prozora. Na taj način temperatura u dnevnim i radnim prostorijama ostaje i tokom vrućih ljetnjih dana prijatno svježa. Sa druge strane, tokom hladnih zimskih noći sloj vazduha između spuštenih roletni i prozora djeluje kao dodatni izolacioni sloj.

Opširnije...

Okovi za PVC prozore - protivprovalni okovi za PVC

Okov za PVC stolariju, protivprovalni okov, je vrlo važan detalj na prozoru. Ovakav okov osigurava kvalitetno zatvaranje, provjetravanje, djelomično provjetravanje i štiti od provale ako je pravilno postavljen protivprovalni set okova. Jedan od protivprovalnih detalja na okovu prozora je vrsta "trna" na dijelovima okova koji ulaze u upadnice. Ako su ti trnovi "T" oblika sa pripadajućom upadnicom onda se takav okov smatra protivprovalnim, ali nivo zaštite od provale zavisi o njihovom broju, načinu postavljanja itd. Razlika između obične i protivprovalne upadnice se može vidjeti na ovoj slici.

Opširnije...

Sva prava zadržana. ŠU-MA Plast D.o.o.