Profili

IDEAL PVC prozor serije 
Iako prozori čine samo 8% omotača zgrade Oni uzrokuju gotovo 40% gubitaka toplotne energije zgrade.

Stoga je važno odabrati odgovarajući sistem  prema Vašim individualnim potrebama. ŠU-MA Plast nudi bezbroj PVC sistema prozora koji su kompatibilni s drugima i koji ispunjavaju zahtjeve različitih lokalnih tržišta.

PVC Profili

Kada se odlučite za naš prozor Vi ste se odlučili za sistem petokomornog profila Aluplast serije IDEAL 4000 i IDEAL 5000 konstruisanog i proizvedenog u njemačkom preduzeću Aluplast GmbH Kunststoffprofile tako da ispunjava sve zahtjeve moderne arhitekture

 

Opširnije...

ALU profili

U proizvodnji aluminijskih prozora i vrata koristi se nekoliko vrsta profila i to aluminijum sa termoprekidom (prekinutim termickim mostom) koji je odlican za vanjsku stolariju i hladni aluminijumkoji se koristi za unutrašnje pregradne stijene ili u uslovima ujednacenih temperatura tokom godine..

Opširnije...

Paneli

Paneli za sekciona garažna vrata su od galvanizovanog celika bojenog po RAL karti. Ispuna je od poliuretana bez CFC gasa (maksimalna zaštita covjekove okoline). Za proizvodnju naših garažnih vrata koristimo panele visine 615 mm i debljine 42 mm koji obezbjeduju maksimalnu sigurnost i toplotnu i zvucnu izolaciju.

Opširnije...

Alubond

Alubond U.S.A je širom svijeta poznat brend aluminijumskih kompozitnih panela koji je stvoren od strane American Building Technologies(SAD) i proizveden sa glavnom idejom da bude građevinski materijal novog doba. Panel je u svojoj osnovnoj strukturi kompozit koji se u procesu kontinualne koekstruzije dobija od dva aluminijumska lima između kojih se nalazi termoplastična ispuna. Koristeći novu tehnologiju mehaničkog i hemijskog vezivanja Alubond U.S.A paneli su namjenjeni kako za spoljašnju, tako i za unutrašnju upotrebu u građevinskoj industriji, kao i u saobraćaju, pravljenju reklama i znakova, za oblaganje mašina i sl.

Opširnije...

Stakla

Staklo je najvažniji element u prozoru kada se radi o toplotnoj, svjetlosnoj i zvučnoj izolaciji, ali i o estetskom izgledu. Staklo koje se danas najčešće koristi u građevinarstvu je IZO staklo. Još se mogu sresti termini Termoizolaciono staklo ili Termopan paket
IZO staklo je sastavljeno je od dvije staklene ploče, debljine najčešće 4 mm, koje su po ivici povezane na razmaku od najčešće 16 mm. Rubna veza mora da obezbjedi besprijekorno i ugotrajno dihtovanje, da ne bi došlo do ulaska vlažnog zraka. Međuprostor je ispunjen suvim zrakom (točka rošenja oko - 30°C) ili nekim plemenitim plinom (Argon, Kripton  itd.). 
Glavna osobina IZO stakla je da smanjuje toplotnu razmjenu između dva prostora, što ima niz prednosti; smanjuju se troškovi ugradnje uređaja za klimatizaciju i grijanje, manji je utrošak energije, prijatnije je pored prozora jer se smanjuje propuh, bolje se vidi kroz prozor jer nema pojave kondenzata ili leda na unutrašnjoj strani ploče, mogu se koristiti veće staklene površine za zadatu sobnu temperaturu bez povećanja troškova energije.

Opširnije...

Sva prava zadržana. ŠU-MA Plast D.o.o.